facebook_pixel
EA kallar lootlådor för “etiska och roliga”, jämför dem med Kinder-ägg

EA kallar lootlådor för “etiska och roliga”, jämför dem med Kinder-ägg

Sedan 2017 års Star Wars: Battlefront 2 har lootlådor i spel varit ett hett omtalat ämne. Belgien har drämt till med den stora rättsliga hammaren och förbjudit dem, vilket bland annat ledde till att Blizzard tog bort de betalda lootlådorna ur Overwatch och Heroes of the Storm i regionen.

Nu har Electronic Arts (upphovsmännen bakom Star Wars: Battlefront 2) och Fortnite-utvecklarna Epic Games mött det brittiska parlamentets kommitté för att diskutera lootlådornas vara eller icke vara.

Du kan se hela det förvirrande, ansträngda och stundtals fientliga mötet i dess helhet här, och våra internationella kollegor har lyft fram en del höjdpunkter.

Bland annat ombads Epic Games ta ställning till prins Harrys utspel om Fortnite, och parlamentsledamöterna omformulerade samma frågor om och om igen utan att lyckas få svar. De ville också veta hur mycket pengar spelare spenderar i Fortnite, något som Epic Games inte var villiga att dela med sig av.

Electronic Arts, å andra sidan, beskrev lootlådor som “etiska och roliga”, och tillade att de inte kallar dem för lootlådor, och föredrar ordet “överraskningsmekaniker” istället.

Kerry Hopkins, vice vd för Electronic Arts juridikavdelning, levererade följande godbit.

– Om du går till en butik som säljer mycket leksaker och letar efter överraskningsleksaker, så kommer du inse att det här är något som folk tycker är roligt – de gillar överraskningar. Det är något som varit en del av leksaker i åratal, oavsett om det rör sig om Kinder-ägg, Hatchimals eller LOL Surprise.

Hopkins lade också till att Electronic Arts “inte håller med om” att det finns bevis som visar att lootlådor (förlåt, “överraskningsmekanik”) leder till hasardspelande. Med andra ord resulterade mötet inte till särskilt mycket av vikt överhuvudtaget, men det var (väl?) värt ett försök i alla fall.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar