facebook_pixel
Doom Eternal släpps den 22 november, kolla in nya E3-trailern!

Doom Eternal släpps den 22 november, kolla in nya E3-trailern!

Under Bethesdas E3-presenation var den klarast lysande stjärnan Doom Eternal, Id Sofwares uppföljare till den hyllade rebooten från 2016. Utöver ett spikat releasedatum, den 22 november, fick vi även en storytrailer, en rejäl gameplay-demo och en titt på det nya multiplayerläget Battlemode.

Doom Eternal kommer, av allt att döma, ta den redan djupt belönande gameplay-loopen får föregångaren, och göra den ännu mer intensiv och startegisk, med hjälp av en rad nya verktyg. Den nya änterhaken låter dig flyga fram som en oljda blixt, och man kan tutta eld på fienderna med hjälp av en axelmonterad eldkastare, varpå de drabbade fienderna ger dig armor shards, vilket adderar ytterligare en dimension till spelets resurshantering.

Id Software tog också tillfället i akt för att presentera ett helt nytt multiplayerläge kallat för Battlemode, där “skicklighet ställs mot taktik”, i ett spelläge där en spelare antar rollen som Doom Slayer, medan två andra spelar som demoner, i en match bestående av tre ronder. Låter potentiellt intressant på pappret, i alla fall.

Här är de nya klippen om Doom Eternal. Spelets segment inleds en timme in i Bethesdas E3-presentation.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar