facebook_pixel
Blizzard överväger sänkt level cap för World of Warcraft

Blizzard överväger sänkt level cap för World of Warcraft

Kalla mig old school, men en av de saker som jag alltid brukar ta reda på först med nya World of Warcraft-expansioner är hur hög level-cappen kommer bli. För högre siffror är alltid bättre, eller åtminstone har jag levt under den tron fram tills nu, då det verkar som att Blizzard rör sig åt motsatt håll.

I en ny påstådd spelarundersökning, fångad på bild av Reddit-användaren Nivens, ställer nämligen Blizzard frågan “är du medveten om att maxnivån 120 kommer minskas i framtiden (d.v.s. “level squish”)”, vilket onekligen får det att låta som att beslutet redan är fattat, även om Blizzard ännu inte bekräftat det hela publikt.

Det här är dessutom inte första gången som dylika tankar lämnat Blizzards kontorslokaler, då Ion Hazzikostas, game director för World of Warcraft, tidigare lyft fram idén, närmare bestämt i en en Q&A från den 21 mars (enligt Wowhead). Tanken bakom det hela är att Blizzard vill “ge dig en belöning varje gång du levlar”, för att få hela processen att kännas mer meningsfull.

Vi vet ännu inget om nästa World of Warcraft-expansion, men World of Warcraft Classic – med den ursprungliga cappen på level 60 – släpps den 27 augusti. Det är bara lite över två månader tills dess!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar