facebook_pixel
Bethesda “var beredda” på mottagandet av Fallout 76, säger Todd Howard

Bethesda “var beredda” på mottagandet av Fallout 76, säger Todd Howard

Bethesdas onlinerollspel Fallout 76 släpptes i fjol till tonerna av en sällan skådad kritiker- och spelarstorm. Bland annat “belönade” Jocke Kilman spelet med 38 procent i vår recension, och klavertrampen som följt i lanseringens fotspår har varit otaliga, till en närmast parodisk grad.

Nu har Bethesda-chefen Todd Howard äntligen talat ut om Fallout 76 på allvar (mig veterligen för allra första gången), och till IGN säger han att Bethesda var fullt förberedda på mottagandet av spelet.

– Vi visste att vi skulle stöta på många fartgupp. Vi var beredda på… vi visste att denna typ av spel inte är vad folk förväntas sig av oss, och att vi skulle få en del kritik för det, och en hel del av det är väldigt välförtjänt kritik.

IGN frågade också om Todd Howard tror att Fallout 76 åsamkat permanent skada för Bethesdas rykte och Fallout som varumärke.

– En del, det är jag säker på. Det vore naivt att säga “noll”. Men jag tror att om spelare plockar upp spelet nu… så skulle de bli överraskade.

Howard tillägger att han önskar att Fallout 76-teamet hade fått möjligheten att låta spelarna testa spelet tidigare, exempelvis i form av early access eller en större beta som hade varit gratis för alla som spelade Fallout 4.

– Huvudläxan är att vi borde ha låtit spelet “gräddas” av en stor publik under en längre tid än vi gjorde. Det finns vissa saker som man bara inte kan upptäcka innan spelet har körts dygnet runt under ett antal månader.

Todd Howard väljer ändå att avsluta sin utläggning på ett positivt sätt.

– Vi kände starkt att det här är ett spel vi vill spela, att det här var något vi vill göra, och alla spel av den här typen… de har svårigheter under lanseringen. Det handlar inte om hur lanseringen går, det handlar om hur spelet utvecklas, och jag kunde inte vara mer stolt över teamet som har jobbat med det.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar