facebook_pixel
Ytterligare ett Vampire: The Masquerade-spel är under utveckling!

Ytterligare ett Vampire: The Masquerade-spel är under utveckling!

Det är lätt att glömma nu, men Vampire: The Masuerade – Bloodlines (och dess nyligen utannonserade uppföljare) är inte de enda Vampire: The Masquerade-datorspelen som gjorts. År 2000 släpptes faktiskt Vampire: The Masquerade – Redemption av Nihilisic Software och Activision!

Och nu har det visat sig att Vampire: The Masquerade återigen ämnar attackera spelmarknaden på bred front, då Bigben Interactive (inte att förväxla med Paradox, som ger ut Bloodlines 2) kommer låta deras Werewolf: The Apocalypse (som även det utspelas i Vampire-universumet World of Darkness) få sällskap av ytterligare en Vampire-titel av franska The Council-utvecklarna Big Bad Wolf (via våra internationella kollegor).

Fredrik Eriksson recenserade det episodbaserade The Council, som tyvärr rann ut i sanden efter en lovande start. Att Big Bad Wolf är en studio med potential är dock uppenbart, och speciellt de politiska intrigerna i The Council kommer säkerligen väl överens med klanernas skiljaktigheter i Vampire: The Masquerade.

Mer kommer avslöjas under Gamescom i augusti, men Big Bad Wolf siktar redan på att “definiera” det berättelsedrivna rollspelet, så vi kan nog förvänta oss att tonvikten placeras på dialoger framom strider.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar