facebook_pixel
Valves VR-headset Index har presenterats, 120 Hz och 1440 x 1600 pixlar per panel!

Valves VR-headset Index har presenterats, 120 Hz och 1440 x 1600 pixlar per panel!

För en månad sedan gav Valve oss de första detaljerna om deras kommande VR-headset Index, som släpps redan i juni. Och nu, eller åtminstone senare ikväll, kan man förhandsboka den fullt avtäckta härligheten via Steam, men smakar det så kostar det, i det här fallet hela 1079 euro för ett komplett kit.

Index har också fått en egen hemsida där vi kan läsa att skärmarna består av två 1440 x 1600 RBG LCD-paneler, som ger ” 50 % fler subpixlar” och “tre gånger bättre utfyllnadseffekt” än OLED, vilket sägs resultera i en minskad “näteffekt”. Uppdateringsfrekvensen för skärmarna skrivs till hela 120 Hz, med ett “experimentellt 144 Hz-läge”, och man skryter även med en kapad upplysningsperiod mellan 0,330 ms och 0,530 ms (beroende på bildfrekvens) vilket är en “500-procentig förbättring jämfört med första generationens VR-HMD för datorer”.

Därtill får vi också “uppslukande off-ear-ljud”, “20 grader större synfält än HTC Vive för typiska användare”, stora justeringsmöjligheter för huvudet samt “naturlig och direkt inmatning” med de nya Valve Index-kontrollerna. Många fina funktioner och siffror med andra ord, långt fler än vi har plats med här, så lusläs för all del Steam-sidan och hemsidan för mer verkligt navelskådande information, tillsammans med de officiella systemkraven.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar