facebook_pixel
Valve vill registrera varumärket Dota Underlords, kommer användas för datorspel

Valve vill registrera varumärket Dota Underlords, kommer användas för datorspel

“Hurra! Valve kommer börja släppa spel igen!” proklamerade studiochefen Gabe Newell för lite mer än ett år sedan. Sedan dess har det inte gått så bra; det Dota-baserade kortspelet Artifact släpptes i höstas och floppade, varpå Valve lovade att återvända till ritbordet för att fixa de största problemen.

Utöver Artfifact har man inte kommit med mycket nytt (förutom VR-headsetet Index, som släpps i sommar men tillsvidare saknar lockande mjukvara) men nu har Internet upptäckt att Valve ansöker om varumärket Dota Underlords via amerikanska Justia Trademarks.

Kategorin för ansökan är  “varor och tjänster”, mer specifikt “datorspelmjukvara”. Med andra ord verkar Valve absolut ha ett nytt Dota-relaterat spel på gång, men frågan är om det rör sig om ytterligare ett sidospår i Artifact-stil, eller om ett spel som – gud bevare oss! – skulle kunna börja kallas för Dota 3 i folkmun?

Vi återkommer när vi vet mer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar