facebook_pixel
Valve utlovar “VR-flaggskepp” senare i år, och det kan vara Half-Life-relaterat

Valve utlovar “VR-flaggskepp” senare i år, och det kan vara Half-Life-relaterat

Tidigare idag skrev vi om Valves numera avtäckta VR-headset Index. Mjukvaran lyser dock med sin frånvaro, vilket kanske är lite märkligt, men Valve har ändå redan tidigare avslöjat att man arbetar på “tre fullfjädrade VR-spel”, och ett av dem har nu också förärats “flaggskepps”-status (via Roadtovr).

Våra internationella kollegor publicerade också en artikel under gårdagen som hävdar att det här “flaggskepps”-spelet kan vara ett nytt Half-Life, även om det inte rör sig om Half-Life 3.

Tyler McVicker, som driver videoserien Valve News Network, har tidigare kommit fram till samma slutsats, och spekulerar att de två andra VR-titlarna kan vara spel baserade på Portal och Left 4 Dead, varav det förstnämnda kan vara något byggt på teknikdemon Aperture Hand Labs, som var en del av utannonseringen för Index.

Inget av dessa tre spel ska dock bli exklusiva för Index, utan kommer fungera tillsammans med “andra Steam VR-headsets”. I mina öron låter allt det här lite för bra för att vara sant, men Valve om några är mycket medvetna om att det är just spel som krävs för att sälja in ny teknik (Steam hade nog haft det kämpigt utan Half-Life 2).

Här Tyler McVickers Valve News Network-video.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar