facebook_pixel
Valve gör en fristående version av Dota Auto Chess

Valve gör en fristående version av Dota Auto Chess

Har du hört talas om Dota Auto Chess? Modden debuterade som ett alternativt spelläge i Dota 2, men exploderade i popularitet till den grad att opportunister redan hunnit kopiera upplägget. Men nu har Valve också vaknat, och meddelat att de kommer göra en fristående version av Dota Auto Chess.

Det hela är nästan ironiskt med tanke på att det ursprungliga Dota föddes som ett alternativt spelläge till Warcraft 3, som sedan expanderade till ett självständigt spel i och med Dota 2. Det kinesiska teamet Drodo är skaparna av Dota Auto Chess, och i februari bjussade Valve på en flygresa till Seattle. Efter en rad samtal kom dock både Valve och Drodo fram till att de inte kommer kunna samarbeta direkt, men de kommer stödja varandra i framtiden medan Valve gör en egen Steam-version av Dota Auto Chess.

Drodo, å andra sidan, kommer utveckla ett självständigt mobilspel baserat på konceptet, avsett för den kinesiska marknaden, samtidigt som man kommer fortsätta jobba med och stöda Dota Auto Chess till Dota 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar