facebook_pixel
Utforskningsspelet Outer Wilds blir Epic Games Store-exklusivt

Utforskningsspelet Outer Wilds blir Epic Games Store-exklusivt

Mobius Digitals sci-fi-inriktade utforskningsspel Outer Wilds (inte att förväxla med Outer Worlds) närmar sig mållinjen i en ruskig takt. Därför har utvecklarna delat med sig av närmare planer om lanseringen, och precis som rubriken ovan avslöjar kommer spelet bli tidsexklusivt för Epic Games Store.

Det hela är, som vanligt, ett känsligt ämne, speciellt eftersom Outer Wilds finansierades av privatpersoner via Fig redan 2015, som förväntade sig att spelet skulle släppas via Steam. Mobius försäkrar oss dock om att “de hjälpfulla partnerskapen med Annapurna Interactive, Xbox och Epic hjälpt oss hålla igång vår lilla studio tillräckligt länge för att skeppa spelet på den kvalitetsnivå det håller idag”, och att spelet tack vare stödet “är bättre och mer tillgängligt för alla som kommer spela det”.

Kommentarsfältet kokar över av vrede och besvikelse, och Mobius Digital verkar vara mycket väl medvetna om att reaktionen skulle bli så här, då man skickat ut en “plattformsundersökning” till alla Fig-finansiärer, vars resultat kanske eller kanske inte fortfarande påverkar lanseringsplanerna.

Här är en veckogammal gameplay-genomgång av Outer Wilds.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar