facebook_pixel
Trots förseningarna – Final Fantasy VII Remake delas fortfarande upp i episoder

Trots förseningarna – Final Fantasy VII Remake delas fortfarande upp i episoder

Igår skrev vi om den nya trailern för Final Fantasy VII Remake, som debuterade under Playstation-streamen “State of Play”. Vi spekulerade även kring huruvida spelet kommer till pc och i så fall när (“ja” och “senare”) men nu har Square Enix meddelat att man fortfarande planerar släppa spelet episodvis.

Denna information har nått oss via Wccftech (som översatt den här japanska pressreleasen) och är intressant såtillvida att detta mycket sannolikt innebär att hela projektet kommer äga rum över det kommande generationsskiftet för konsoler, och att den första delen därför kanske rentav släpps inom ett år.

Square Enix ger oss ändå blandade signaler då man kort konstaterar att “produktionen har börjat” (vilket i mina öron låter som att lanseringen kan ligga fler år in i framtiden, beroende på hur stor den första episoden blir) och att utvecklingen leds av nyckelmedlemmar från “originalprojektet” (det ursprungliga Final Fantasy VII?), däribland producenten Yoshinori Kitase, regissören Tetsuya Nomura och manusförfattaren Kazushige Nojima.

Mer information att vänta under E3 i juni!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar