facebook_pixel
THQ Nordic har köpt upp Gothic-utvecklarna Piranha Bytes

THQ Nordic har köpt upp Gothic-utvecklarna Piranha Bytes

Sedan 8chan-debaclet i slutet av februari har THQ Nordic legat lågt, med all rätt. Nu har emellertid gröten svalnat betänkligt, så THQ Nordic kan fortsätta sina förehavanden som vanligt; med andra ord har man köpt upp ännu en studio, den här gången tyska rpg-utvecklarna Piranha Bytes!

Den officiella pressreleasen hittar du här, och den säger ungefär lika lite som vanligt. Piranha Bytes kommer fortsätta utveckla rollspel i öppna världar (varumärkena Gothic, Risen och Elex ingick i köpet) och inga personalförändringar har genomförts. Piranha Bytes kommer också fortsätta verka från Ruhrpott, Tyskland.

Personligen har jag alltid varit lite förtjust i Gothic 2 (även om jag aldrig klarade det på grund av en massiv sparfils-bugg när det begav sig) så jag hoppas först och främst på remastrade versioner av Gothic-trilogin inom kort, då Piranha Bytes senaste spel Elex inte direkt var något att hänga i granen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar