facebook_pixel
The Division 2 sålde 10 gånger mer på Uplay än föregångaren

The Division 2 sålde 10 gånger mer på Uplay än föregångaren

När det blev klart att The Division 2 planerade hoppa över Steam till förmån för Epic Games Store höjdes kritiska röster. “Inte en chans att spelet kommer sälja mer på Epic Games Store än Steam” sade säkert någon, men just den här jämförelsen var kanske aldrig särskilt viktig för Ubisoft.

The Division 2 släpptes nämligen också via Ubisofts helt egna plattform Uplay, och via en färsk rapport över affärsåret 2018-2019 får vi reda på att The Division 2 sålde 10 gånger bättre på Uplay än originalet, detta tack vara större uppmärksamhet från konsumenterna i och med bytet från Steam till Epic Games Store. Man kan kanske tycka att Ubisoft borde ha skippat Epic Games Store också om siffrorna ändå växte så här explosionsartat, men det är förmodligen smart att fördela risken åtminstone lite grann.

I övriga pc-relaterade siffror för vi även reda på att nettovinsten för pc-spels-försäljningen ökade med 79 procent, medan konsolsiffrorna sjönk undantagslöst. Numera representerar pc:n 27 procent av den totala försäljningen (18 i fjol), medan Playstation 4:s motsvarande siffra är 36 procent (tidigare 42), följd av Xbox Ones 20 procent (tidigare 23) samt Switch 6 procent (tidigare 7). Även mobilspelen drog in mer pengar än i fjol, med en ökning på 73 procent, och 8 procent av den totala omsättningen.

Plattformsspecifikt presterade The Division 2 enligt förväntningarna på pc:n, medan konsolversionerna inte nådde sina förhandsmål. Vidare är Rainbow Six Siege fortsättningsvis en stor hit (en 40-procentig tillväxt av spelarbasen, som numera har passerat 45 miljoner totalt) och “återkommande spelarinvestering” växte med 33 procent jämfört med fjolåret till 644 miljoner euro, eller 32 procent av den totala omsättningen.

Avslutningsvis antydde Ubisoft även tre nya AAA-spel för det fjärde kvartalet av det nuvarande affärsåret (som tar slut i mars), så chanserna är fortsättningsvis höga att vi får ett nytt Splinter Cell inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar