facebook_pixel
Tank Battlegrounds är en kinesisk Battlefield-kopia, marknadsförs med stulna skärmdumpar på Steam

Tank Battlegrounds är en kinesisk Battlefield-kopia, marknadsförs med stulna skärmdumpar på Steam

Igår kväll gjorde en Reddit-användare oss varse om en extremt skamlös Battlefield 1942-kopia på Steam kallad för Tank Battlegrounds. Personligen har jag inte spelat Battlefield 1942 sedan det var nytt för nästan 20 år sedan(!), men till och med jag kan se att dessa skärmdumpar är stulna rakt av.

Det här är bara ännu ett exempel på hur snett det kan gå då Valve fortsättningsvis vägrar ta ansvar för innehållet på sin digitala butik. För nästan ett år sedan basunerade man nämligen ut att man “inte längre kommer bestämma över vilka spel som släpps på Steam”, och att man istället förlitar sig till filtreringsverktyg som gör att användare kan blockera titlar med oönskade teman, exempelvis pornografiskt innehåll.

Spel av typen Tank Battlegrounds smiter dock igenom det här systemet med lätthet, då det är närapå omöjligt att fånga om inte faktiska människor granskar det manuellt (vilket Valve fortsättningsvis anser vara totalt onödigt). Electronic Arts kommer med all sannolikhet att agera inom kort, men det återstår att se om Valve överhuvudtaget kommentarer det här, eller bara försöker skuffa över ansvaret till andra utom sig själva precis som vanligt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar