facebook_pixel
Steamworld Quest: Hand of Gilgamech kommer till Steam den 31 maj!

Steamworld Quest: Hand of Gilgamech kommer till Steam den 31 maj!

Sedan 2010 har Göteborgs-baserade studion Image & Form underhållit oss med den mångsidiga Steamworld-serien. Steamworld Tower Defense släpptes till Nintendo DS under 2010, och följdes av Steamworld Dig (2013), Steamworld Heist (2016) och Steamworld Dig 2 (2017). Och nu är det dags igen!

Precis som i seriens tidigare spel (förutom Dig 2) så rör det sig om ett nytt äventyr i Steamworld-universumet, men i en helt ny genre. Steamworld Quest: Hand of Gilgamech är således ett rollspel med kort- och turordningsbaserade strider, där man leder ett gäng brokiga hjältar genom en “humorfylld blandning” av traditionell fantasy och steampunk-robotar. Steamworld Quest: Hand of Gilgamech har redan släppts till Switch (snittbetyget 80 av 100 hos Metacritic) och kommer även nå Steam fredagen den 31 maj, om blott några veckor.

Här är en trailer för pc-versionen av Steamworld Quest: Hand of Giglgamech.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar