facebook_pixel
Starbreeze säger att pengarna tar slut vid halvårsskiftet om inte ny finansiering hittas

Starbreeze säger att pengarna tar slut vid halvårsskiftet om inte ny finansiering hittas

Svenska Starbreeze har haft ett katastrofalt år. Overkill’s The Walking Dead floppade, varpå Starbreeze föll fritt på börsen, ansökte om företagsrekonstruktion, utsattes för myndighetsräder, gjorde slut med Skybound Games och sålde tillbaka rättigheterna för både System Shock 3 och 10 Crowns.

Och nu, i en finansrapport över första kvartalet 2019 (via MCV) har Mikael Nermark, Starbeeze vd, sagt att studion befinner sig i en “utmanande position”, då man hittills i år förlorat över 167 miljoner kronor före skatt.

– Starbreeze och några av dess dotterbolag har befunnit sig i rekonstruktion sedan den 3 december 2018, skriver Starbreeze i rapporten. Företaget saknar för närvarande tillräckliga säkrade medel för att garantera fortsatt verksamhet under de närmaste 12 månaderna, och förväntas ha likviditetsbrist innan mitten av 2019 om inga ytterligare medel hittas. Dessa förhållanden indikerar att det finns betydande osäkerheter som kan leda till betydande tvivel angående företages fortsatta förmåga att driva dess verksamhet.

Nermark har fortfarande stor tillförlit till Payday 2 (som fortfarande drar in pengar) och ser titeln som “grunden på vilken vi bygger Starbreeze framtid”. Men hans primära uppgift just nu är att hitta mer finansiering, både för att komma ur den nuvarande krisen och för att bygga en hälsosam framtid för företaget. Man säger också att man fortfarande förhandlar med Skybound Games, för att ge Overkill’s The Walking Dead en andra chans.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar