facebook_pixel
Skaparen bakom Battlefield 1942-kopian ber om ursäkt, säger att det var ett “dåligt skämt”

Skaparen bakom Battlefield 1942-kopian ber om ursäkt, säger att det var ett “dåligt skämt”

I tisdags skrev vi om Tank Battlegrounds, en skamlös kopia av Battlefield 1942 som använde både stulna skärmdumpar och stulen trailer för att marknadsföra sig via Steam. Nu har skaparen bakom upptåget emellertid beslutat sig för att be om ursäkt, och beskriver det hela som “ett dåligt skämt”.

Eftersom vi på Svenska PC Gamer är Svenska PC Gamer brukar vi översätta alla uttalanden (till svenska, då) men den här engelskan är så trasig att det känns brottsligt att inte låta den tala för sig själv (via våra internationella kollegor eftersom originallänken inte längre fungerar).

– First of all, I never want to sell ‘battlefield 1942’ in Steam, I made this stupid thing is want to get more attention. As you know, the unknown game developer is hard to lets their game to get more attention. I believed that such a funny behavior can get more attention, then I was buried by anger. All I want to say is: SORRY.

Valve har även bett utvecklarna att ta bort Tank Battlegrounds från Steam (vilket uppenbarligen redan skett eftersom länken inte leder någonstans) så allt är till synes frid och fröjd, och vi hoppas att alla inblandade lärt sig en läxa (inklusive Valve som borde ha noterat den här grejen innan den blev en grej).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar