facebook_pixel
Sega har köpt upp Two Point Hospital-utvecklarna Two Point Studios

Sega har köpt upp Two Point Hospital-utvecklarna Two Point Studios

Förra sommaren släpptes det Theme Hospital-doftande Two Point Hospital av Two Point Studios. Vi på PC Gamer tog emot spelet med öppna armar, både i form av Jocke Kilmans hyllningsartade recension och genom att utse titeln till fjolårets tredje bästa pc-spel.

Two Point Hospital gavs ut av Sega (som har en väldigt stor pc-närvaro nu för tiden, då de äger Total War, Company of Heroes, Football Manager och Endless Space) och nu har den japanska giganten avslöjat att de köpt upp Two Point Studios.

– Vi är glada över att officiellt välkomna Two Point Studios till Sega-familjen, sade Sega Europe-chefen Gary Dale i ett pressmeddelande. Som en relativt ny brittisk utvecklare, som redan har en global hit under bältet, visste vi att vi var tvungna att agera kvickt för att genomföra affären, för de är en extremt attraktiv investering med mycket talang. Searchlight-teamet hos Sega Europe har gjort ett fantastiskt jobb med att integrera studion över de två senaste åren, som sedan dess producerat en fanatisk titel med klar franchise-potential.

Mycket mer att vänta från Two Point Studios och Two Point-serien med andra ord!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar