facebook_pixel
Rocket League recensionsbombas på Steam efter Epic-uppköpet

Rocket League recensionsbombas på Steam efter Epic-uppköpet

Tidigare i veckan lärde vi oss att Psyonix, utvecklarna av Rocket League, köpts av Epic Games. Detta har fått flera rationella, sansade människor med utmärkt konsekvenstänkande att reagera – genom att recensionsbomba spelet på Steam.

Sedan Epic-affären blev offentlig den 1a maj har 2700 negativa recensioner postats på Rocket Leagues Steam-sida. Tack vare Steams nya filter så förblir spelets omdöme “Very Positive” just nu, men detta har lett till att flera valt att lägga upp positiva recensioner fulla av svada istället.

Som vi skrev när samma sak skedde i svallvågorna efter att Borderlands 3 annonserades som Epic-exklusivt så har det här större chans att ha motsatt effekt mot vad recensenterna önskar. Att sabotera spelet på den plattform där man vill ha kvar det är trots allt en logisk kullerbytta.

Vad som dock står klart är att Epic-hatet inte lär försvinna inom den närmsta framtiden. Huruvida Rocket League gör det från Steam återstår dock att se.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar