facebook_pixel
Plötsligt: Codemasters har utannonserat Grid, släpps i september!

Plötsligt: Codemasters har utannonserat Grid, släpps i september!

Mitt mest spelade spel på Steam? Grid 2. Och då tycker jag ändå att både Grid och Grid Autosport är ännu bättre (det första piratkopierade jag, det andra är mitt fjärde mest spelade Steam-spel) så ni kan ju bara försöka föreställa er den uppspelthet jag känner i skrivande stund!

Codemasters har nämligen hastigt och lustigt gått och utannonserat Grid, en till synes reboot-aktig uppföljare. Uppenbarligen har man också jobbat på spelet ett bra tag, för det kommer släppas redan den 13 september (DEN TRETTONDE SEPTEMBER!), vilket känns smått vansinnigt, tills man tar i beaktande att Codemasters ofta beter sig så här nu för tiden (även utannonseringen för Dirt Rally 2.0 kom som en blixt från klar himmel).

Trailern finns tills vidare enbart hos IGN, men på den officiella bloggen kan vi läsa att Grid kommer bjuda på bilar i kategorierna GT, Touring, Stock, Muscle, Super-Modified och “fler”, medan tävlingstyperna inkluderar Circuit, Street Racing, Ovals, Hot Laps, Point-to-Point och World Time Attack. Precis som vanligt i den här serien kommer Grid försöka hitta det gyllene gränslandet mellan simulation och spelarvänlig racing, en konst man redan mer eller mindre fulländat i tidigare spel, men nu vill finslipa ytterligare.

Den tvåfaldiga F1-världsmästaren Fernando Alonso kommer också dyka upp i spelet, i form av både racekonsult och motståndare, då man via en rad tävlingar kommer få utmana hans team FA Racing, och slutligen göra upp med legenden själv i hans mästerskapsvinnande F1-kärra Renault R26.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar