facebook_pixel
Över 150 Riot Games-anställda strejkade mot den sexistiska arbetskulturen

Över 150 Riot Games-anställda strejkade mot den sexistiska arbetskulturen

Förra veckan skrev vi om  League of Legends-studion Riot Games försök att blockera två nuvarande anställdas könsdiskrimineringsstämningar, genom att tvinga in dem i skiljedomstol. Detta fick över 150 arbetstagare att se rött, och under gårdagen iscensatte de en strejk för att visa sitt missnöje.

Mot slutet av demonstrationen sade Jocelyn Monahan, social listening strategist hos Riot Games, att man kommer “vidta ytterligare åtgärder om Riot Games inte häver skiljedomstolstvånget den 16 maj”, datumet för nästa interna “Riot Unplugged”-möte. Stämningen under strejken var ändå, enligt Kotaku, generellt positiv, och Riot Games själva har sagt att de “respekterar de anställda som valt att delta i strejken” och att de “inte kommer tolerera någon som helst vedergällning mot de som deltagit (eller inte deltagit)”.

Fortsättning följer, med andra ord, och vi på PC Gamer önskar samtliga anställda hos Riot Games lycka till.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar