facebook_pixel
Otherside ger ut System Shock 3 på egen hand om de måste, men skulle föredra en partner

Otherside ger ut System Shock 3 på egen hand om de måste, men skulle föredra en partner

I början av 2017 avslöjade Otherside Enteratainment och Starbreeze att de hade ingått ett partnerskap angående System Shock 3. Sedan gick allt och helvete, främst för Starbreeze men även lite grann för Otherside, varpå Starbreeze sålde tillbaka System Shock 3-rättighterna till Otherside.

Således har Otherside Enteratainment sitt öde i egna händer just nu, men i en intervju med VGC säger ändå Warren Spector, creative director och skapare av de ursprungliga System Shock-spelen, att de skulle föredra att hitta en ny samarbetspartner.

– Vi har ingen överenskommelse just nu, men lyckligtvis har Otherside tillräckligt med pengar för att finansiera oss själva, och vi kan fortsätta göra det ett bra tag till.

– Men verkligheten är att Otherside är ett företag bestående av utvecklare som vill utveckla spel. Vi vill egentligen inte vara utgivare, Paul Neurath och jag har jobbat med utgivare tidigare, Origin gav ut sina egna spel när jag var där, och vi vill inte ge oss in på distributionsmarknaden.

– Vi utesluter ingenting, men just nu söker vi efter en förläggnings- och finansieringspartner.

System Shock 3 saknar tills vidare ett lanseringsdatum, men det såg rätt långt framskridet ut i den första teasetrailern som släpptes tidigare i år!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar