facebook_pixel
Officiellt: World of Warcraft Classic släpps den 27 augusti

Officiellt: World of Warcraft Classic släpps den 27 augusti

Efter en lång tids tisslande och tasslande utannonserade äntligen Blizzard World of Warcraft Classic i slutet av 2017, en återgång till rötterna för det klassiska massiva onlinerollspelet som baseras på version 1.12, det vill säga den sista uppdateringen som släpptes innan den första expansionen.

Nu har Blizzard äntligen avslöjat ett officiellt lanseringsdatum; World of Warcraft Classic kommer rulla ut den 27 augusti, och precis som man tidigare lovat kommer spelet ingå i den vanliga World of Warcraft-prenumerationen utan extra kostnad (en månad kostar 13 euro just nu).

Därtill kommer Blizzard även ge nuvarande prenumeranter möjligheten att ställa sig i kö för en chans att få provspela World of Warcraft Classic i ett stängt betatest som inleds idag, den 15 maj.

– Spelupplevelsen i World of Warcraft Classic är väldigt annorlunda jämfört med det Azeroth vi känner till idag, men vi älskar det för vad det är, och vad det står för, sade Blizzard-chefen J. Allen Brack i ett pressmeddelande.

– Vi kan knappt bärga oss inför att få återbekanta oss med denna farliga, krävande och belönande värld tillsammans med alla våra vänner, nya som gamla.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar