facebook_pixel
Mordhau gör succé på Steam, utvecklarna ber om ursäkt för serverproblem

Mordhau gör succé på Steam, utvecklarna ber om ursäkt för serverproblem

I tisdags skrev vi om Mordhau, det nya medeltida battle royale-spelet (även om det också har andra spellägen) av den internationella indiestudion Triternion. Och det visade sig snabbt bli ruskigt omtyckt (just nu ett “mestadels positivt” omdöme baserat på över 4000 recensioner) och därmed även populärt!

Hittills idag har Mordhau spelats av nästan 35 000 samtidiga spelare (vilket gör det till ett av de 20 mest populära Steam-spelen just nu), långt över Triternions förväntningar.

Därför har man stött på en del serverproblem, som just nu innebär att man är tvungna att begränsa spelarantalet till 48 stycken på vissa servar (medan vissa andra återuppgraderas till 64 spelare) men man kommer också utöka antalet officiella servrar inom kort, och förbättra matchmaking-systemet. Slutligen har man även släppt en hotfix för progressionssystemet, så om det har ställt till problem för dig så borde det vara åtgärdat nu.

Här är lanseringstrailern för Mordhau, utifall du missat den.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar