facebook_pixel
Minecraft Earth låter dig göra om verkligheten till en sandlåda

Minecraft Earth låter dig göra om verkligheten till en sandlåda

Mojang och Microsoft håller just nu på att fira Minecrafts 10 årsjubileum, men det betyder inte att de bara blickar bakåt. Tvärtom har de utannonserat en augmented reality-spinoff som låter dig ta Minecraft-upplevelsen med dig ut i verkligheten.

Spelet heter Minecraft Earth och är en kommande free-to-play-app för Android och iOS. Vi kan väl spana in den här gameplay-lösa trailern:

Det här hintar alltså om ett Pokémon Go-liknande upplägg där varelser och föremål från spelet läggs ovan verkligheten på ett sätt som låter en interagera med dem. Till exempel ska man kunna plocka upp block och sedan använda de för att bygga vad man vill. Det verkar även finnas ett element av samarbete, vilket känns som ett måste för den här franchisen.

Än har Minecraft Earth inget släppdatum men en stängd beta är planerad att starta i sommar. Om du vill vara en av de första att testa kan du registera ditt intresse här.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar