facebook_pixel
Minecraft Classic låter dig spela originalversionen i webbläsaren!

Minecraft Classic låter dig spela originalversionen i webbläsaren!

Jag måste erkänna en sak: jag har aldrig spelat Minecraft. Fram till för en kvart sedan, då spelade jag Minecraft i 30 sekunder och konstaterade att det är fett överskattat. Kan i och för sig ha att göra med att jag spelade Minecraft Classic, en webbläsarversion av den allra första publika releasen från 2009.

Du kan också spela Minecraft Classic precis här, och om du undrar varför så beror det hela på att Minecraft faktiskt firar tio år den 17 maj, något Microsoft kommer fira stort, om än utan den ursprungliga Minecraft-skaparen Markus “Notch” Persson (eftersom han numera betraktas som en problematisk person).

För mig flyter Minecraft Classic tyvärr inte särskilt bra i Chrome, men vem vet, kanske även originalversionen var lite knackig när det begav sig? Respektfull autenticitet och allt det där, vet ni.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar