facebook_pixel
Metro Exodus får två dlc-paket, det första beskrivs som “linjärt och klassiskt”

Metro Exodus får två dlc-paket, det första beskrivs som “linjärt och klassiskt”

I februari släpptes Metro Exodus, den senaste och tredje delen av 4A Games och Deep Silvers postapokalyptiska fps-serie. Jocke Kilman delade ut betyget 81 procent i vår recension, tillsammans med omdömet “ett utmärkt actionspel med fenomenala miljöer, men ojämnt berättande”.

Nu har det planerade dlc-materialet för Metro Exodus presenterats via Epic Games Store (även de som hann köpa basspelet via Steam kan få tillgång till det) och någon gång “i sommar” kan vi förvänta oss den första av två expansioner. Den heter The Two Colonels och handlar om överste Khlebnikov, som försöker ta sig hem till sin son lagom till nyår. 4A Games säger att spelare kan “förvänta sig Metro-seriens klassiska story-drivna gameplay i detta nya linjära kapitel”, vilket låter som något gamla Metro-rävar borde uppskatta.

Den andra dlc-expansionen heter Sam’s Story och släpps i början av 2020. Sam är en amerikansk marinsoldat som jobbar vid ambassaden i Moskva, och vill återvända hem. Hans mål blir således hamnen i Vladivostok, en resa som tar honom genom vidöppna postapokalyptiska landskap.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar