facebook_pixel
Månadens hårdvara – fantastisk monitor, grymma lurar, med mera!

Månadens hårdvara – fantastisk monitor, grymma lurar, med mera!

Om du har datorkraft nog har vi den perfekta skärmen för dig.

Skrämmande hög uppdateringsfrekvens

Monitor
Zowie XL2740
Ca 6 000:- zowie.benq.eu

Vass gamingskärm med skrämmande hög uppdateringsfrekvens för en ultimat spelupplevelse.

Om du har en spelrigg och grafikkort som kan dra nytta av denna skärm så kommer du att hänföras. Skärmen har en smått magisk bild som med en uppdateringsfrekvens på 240 hertz ger oss den bäst flytande och perfekta bildupplevelsen i 1 920 x 1 080 på mycket länge. Tack vare den effektiva Black equalizer-tekniken blir sikten även i de mörkaste scenerna tydlig utan att överexponera de ljusa partierna. Vi kan även finjustera färgtonerna för varje typ av spel. Tillsammans med en extern scen- och enhetsväxlare är detta redan en klassiker. Det enda vi gärna hade sluppit är sidosköldarna.

93 %

Läs också: Stortest, RTX 2080 – grafik för dig som vill lira i 4K


STORLEK: 27 TUM
HÖGSTA UPPLÖSNING: 1 920 x 1 080 @ 240 HZ
PANELTYP: TN
ANLSUTNINGAR: DVI-DL / HDMI 2.0 X1 / HDMI 1.4 X1 / DP1.2 / HEADPHONE JACK / MIC JACK
MÅTT: (558,8–419,4)X 632,5 X 225 MM
VIKT: 8,5 KG
ROTATION/TILT: 45/45 – (-5) TILL 20

“Ljud i toppklass”

Headset
HyperX Cloud Mix
Ca 2 000:- hyperxgaming.com

Perfekt kombinationsheadset med såväl sladdbundet ljud i toppklass som kristallklart blåtandsljud.

HyperX har med Cloud Mix tagit fram ett extremt komfortabelt headset som när det ansluts via kabel ger oss ett imponerande ljud som passar lika bra för musik som för den seriösa gamern. I detta läge kan vi även använda en löstagbar boommikrofon med perfekt ljudupptagning. När vi sedan lämnar riggen och går ut så ansluter vi samma headset via blåtand till mobilen och får 20 timmars musik eller förberedande strategisnack om nästa Apex-kväll. I detta läge används den integrerade mikrofonen. Ljudet är i båda varianterna extremt bra.

90 %


DRIVENHET: 40 MM
FREKVENSOMFÅNG: 10 HZ–40 000 HZ
IMPEDANS: 40 OHM
SPL: 100 DB
VIKT: 260 GRAM
KABELLÄNGD: 1,3 METER
TRÅDLÖST: BLÅTAND V4.2
MAX AVSTÅND: 10 METER
BATTERITID : CA 20 TIMMAR

 

 

 

 

 

 

 

 

Mus
Trust GXT 144 Rexx Vertical Gaming Mouse
Ca 300:- trust.com

GXT 144 är en högprecisionsmus med optisk sensor på 10 000 dpi. Musen är placerad lodrätt vilket minskar handbelastning. Vi får sex programmerbara knappar och rgb-ljus i en allt sammantaget mycket prisvärd lösning.

85 %


 

 

 

 

 

 

 

 

Högtalare
GOgroove BassPULSE 2.1
Ca 600:- gogroove.com

Detta är ett, till utseendet, tilltalande 2.1-system med integrerad led-belysning. Ljudet är däremot långt ifrån lika imponerande som designen. De höga tonerna bryter igenom mest hela tiden och basen låter gammal och trött.

50 %


 

 

 

 

 

 

 

 

Wifi Extender
TP-link RE210 Wifi-repeater AC750
Ca 400:- tplink.com

Här får vi en enkel räckviddsförlängare för trådlöst nätverk med en lanport. Lösningen ska boosta avståndet för den trådlösa signalen, vilket fungerar godkänt men prestandan blir för svag för gamers att kunna spela stabilt över.

55 %

Läs också: Månadens hårdvara – chassin, lurar, lyxskärm m.m!


Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar