facebook_pixel
Level-redaktionens 198X släpps den 20 juni, kolla in lanseringstrailern!

Level-redaktionens 198X släpps den 20 juni, kolla in lanseringstrailern!

Förra våren utannonserade Hi-Bit Studios – ett gäng som först och främst består av gänget bakom det numera saligt insomnade svenska spelmagasinet Level – sitt 198X, ett pixligt coming-of-age-drama som kombinerar mängder av olika genrer för att skapa en förhoppningsvis tilltalande helhet.

198X tog även en sväng via Kickstarter och finansierades framgångsrikt några veckor efter utannonseringen, och det verkar som att utvecklingsarbetet fortlöpt väldigt bra då den nya lanseringstrailern här nedan meddelar att releasen kommer inträffa torsdagen den 20 juni (lite väl tidigt att släppa en lanseringstrailer kanske?).

Personligen måste jag medge att hela den här grejen fortfarande smakar lite märkligt i munnen då nedläggningen av Level föregicks av en “timeout” för tidningens klassiska forum Loading.se, som senare visade sig bli permanent och aldrig gav användarna chansen att spara det material de bedragit med på sidan (själv bloggade jag en hel del om anime åren innan jag började skriva för den här eminenta publikationen).

Kunde man inte ha dragit igång en Kickstarter-kampanj för att låta Loading.se dö med värdighet också? (Nej, sajtens nya inkarnation räknas inte då inget av det gamla materialet hängde med!).

Här är lanseringstrailern för 198X.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar