facebook_pixel
Krisande Starbreeze har sålt dotterstudio till Rockstar

Krisande Starbreeze har sålt dotterstudio till Rockstar

I helgen skrev vi om den pågående avgrundsdjupa krisen hos svenska Payday-studion Starbreeze. Mikael Nermark, ställföreträdande vd, sade att “pengarna kommer ta slut vid halvårsskiftet om ingen ny finansiering hittas”, och nu har man genomfört en stor affär med Grand Theft Auto-utvecklarna Rockstar.

Den fram tills nu Starbreeze-ägda indiska art production-studion Dhruva Interactive har nämligen bytt ägare, kan vi läsa hos Gamesindustry.biz. Affären var värd 7,9 miljoner dollar för Starbreeze (som tidigare ägde 91,82 % av Dhruva-aktierna), och studion kommer numera samverka med Rockstar India, samtidigt som den slutför de nuvarande projekten för andra klienter. Den här affären kommer dock knappast vara tillräckligt för att rädda Starbreeze fullständigt, så vi får se om ytterligare åtgärder hinner tas innan det blir för sent.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar