facebook_pixel
George R.R. Martin bekräftar: “Jag har konsulterat för ett japanskt spel”

George R.R. Martin bekräftar: “Jag har konsulterat för ett japanskt spel”

Som du kanske är medveten om vid det här laget så avslutades världens mest populära tv-serie Game of Thrones under natten till måndag. Detta har lett till att George R.R. Martin, författaren av Game of Thrones-förlagan A Song of Ice and Fire, publicerat ett nytt blogginlägg om vad han sysslar med.

Utöver hela sju(!) nya tv-serier (fem åt HBO, två åt Hulu, en för History Channel) är Martin även inblandad i ett “flertal filmprojekt”, varav vissa är baserade på hans egna berättelser och andra inte. Han hoppas även på att få skapa en rad kortfilmer, och så avslutar han med att nämna, nästan i förbifarten, att han “även konsulterat på ett tv-spel från Japan”. Vi på PC Gamer hoppas att han hunnit skriva några sidor för The Winds of Winter också.

Spelprojektet i fråga handlar mycket sannolikt om det redan beryktade, nya fantasyspelet av Dark Souls-utvecklarna From Software. Enligt Gematsu ska en insiderkälla ha sagt att projektnamnet för titeln är “GR”, och spelet beskrivs som ett samarbete mellan Dark Souls-regissören Hidetaka Miyazaki och George R.R. Martin.

Spelmässiga detaljer är det ont om för tillfället, men titeln sägs låta dig rida omkring på en häst i en öppen värld. Gematsu säger också att detta spel mycket riktigt är detsamma som Microsoft teasade för några veckor sedan, även om Bandai Namco förmodligen står för själva utgivningen. Fortsättning följer på E3!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar