facebook_pixel
Epic Games köper upp Psyonix, Rocket League kommer fortsätta säljas via Steam tills vidare

Epic Games köper upp Psyonix, Rocket League kommer fortsätta säljas via Steam tills vidare

Epic Games har det senaste halvåret plockat på sig tidsexklusiviteter för Epic Games Store, men det har alltid handlat om individuella spel. Fram tills nu, det vill säga; Rocket League-utvecklarna Psyonix har nämligen avslöjat att de kommer bli uppköpta av Epic Games i slutet av maj eller början av juni.

Affären har, precis som väntat, gett upphov till en del oro, först och främst angående framtiden för Rocket League på Steam (spelet kommer nämligen också släppas till Epic Games Store vad det lider). I Psyonix uttalande kan vi kort och gott läsa att “Rocket League är och förbli tillgängligt via Steam, och alla som äger Rocket League via Steam kan fortfarande spela det och se fram emot fortsatt stöd”.

Epic Games själva tillägger också, via US Gamer, att “vi kommer fortsätta sälja Rocket League via Steam, och har inte utannonserat några planer för att sluta sälja spelet där”. Man säger även att “Rocket League förblir tillgängligt för nya kunder via Steam” och att de “långsiktiga planerna kommer annonseras i framtiden”.

Själv tolkar jag detta som att man kommer sluta sälja Rocket League via Steam vid någon tidpunkt, men att det sannolikt dröjer ett bra tag och att man kommer fortsätta stöda Steam-versionen med uppdateringar som hålls i fas med Epic Games Store-versionen därefter. Hur som helst spännande tider för Psyonix!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar