facebook_pixel
Det senaste Fable 4-ryktet stämmer inte, men spelet kommer förmodligen avslöjas snart ändå

Det senaste Fable 4-ryktet stämmer inte, men spelet kommer förmodligen avslöjas snart ändå

Ibland är det enkelt att bli för entusiastisk över saker man läser på internet. Som igår, när vi basunerade ut att “Fable 4 nästintill har bekräftats” baserat på att titeln dykt upp på Microsofts streamingplattform Mixer. Nu har emellertid våra internationella kollegor grävt mer i ärendet, och uppdagat tråkiga resultat.

Mixer-databasen hämtar nämligen information från Player.me, ett onlineverktyg för streamare med en till stora delar allmän databas, som vem som helst kan bidra till. Player.me listar dessutom Lionhead Studios som spelets utvecklare, vilket inte stämmer eftersom Microsoft stängde ner de ursprungliga Fable-utvecklarna redan 2016. Således knappast ett misstag som Microsoft själva skulle göra.

Med det sagt pekar det mesta fortfarande mot att Fable 4 kommer avtäckas under E3. Forza Horizon-utvecklarna Playground Games nya rollspelsstudio står mycket sannolikt för utvecklingen, och förra veckans påstådda Microsoft-läcka listade även spelet. Fortsättning följer, således!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar