facebook_pixel
Borderlands 3 och Bloodlines 2 vill inte delta i Epic Games Store-rean, har tagits ner tillfälligt

Borderlands 3 och Bloodlines 2 vill inte delta i Epic Games Store-rean, har tagits ner tillfälligt

Förra veckan inleddes Epic Mega Sale på Epic Games Store (varar fram till den 30 maj), en unik rea eftersom den inte bara sänkte priserna för alla spel som släppts hittills överhuvudtaget med 10 euro (om baspriset överstiger 15 euro), utan även för alla spel som inte släppts ännu, men kan förhandsbokas.

Sedan förra veckan har det dock visat sig att inte alla spelutvecklare och -utgivare var ombord på Epic Games senaste upptåg (eller ens medvetna om att det skulle ske). Bland annat har Paradox Interactive och Hardsuit Labs tagit ner sitt rollspel Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 från butiken tills vidare, och deras exempel har följts av Klei Entertainment (Oxygen Non Included) samt Gearbox och 2K games (Borderlands 3). Även Hades-utvecklarna Supergiant Games har fått kritik och känt sig tvungna att förklara situationen.

Kontentan är att fastän Epic Games själva står för prisskillnaderna och kommer ersätta utvecklarna och utgivarna för utebliven vinst, så anser ändå vissa av dem att detta kommer ge spelarna intrycket av att spelpriserna kommer höjas till lanseringen (trots att de förblir desamma som planerat) vilket bara kan ge en negativ effekt.

Åtminstone 2K Games säger dock att de kommer “hedra” Borderlands 3-inköpen som han genomföras medan rean fortfarande var i kraft, och vi räknar med att samma sak gäller i övriga fall där det här kan vara aktuellt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar