facebook_pixel
Art of Rally är ett stiliserat rallyspel, kolla in första trailern!

Art of Rally är ett stiliserat rallyspel, kolla in första trailern!

2015 släpptes Funsektor Labs sitt egendomliga och hyllade racingspel Absolute Drift. Eller att kalla det ett “racingspel” är kanske att ta i, då det prioriterade meditativt sladdande framom hundradelsjakter och kamper mot andra förare. Och nu har Funsektor Labs utannonserat ett helt nytt spel!

Art of Rally har både en produktsida på Steam och en utannonseringstrailer som du kan kolla in här nedan. Det isometriska perspektivet från Absolute Drift närvarar även här, vilket omedelbart särskiljer Art of Rally från de flesta övriga spel i genren, tillsammans med den stilrena grafikstilen.

Perspektivet gör också att man kommer klara sig utan kartläsare när man rusar fram i ett trettiotal olika, ikoniska rallybilar från 60-, 70- och 80-talets grupp B och grupp S, längs 50 stycken rallysträckor i Finland, Sardinien, Norge, Japan och Tyskland. Funsektor Labs säger också att fysikmodellen är “en förbättrad version av Absolut Drift, och mycket mer förutsägbar och mindre straffande”.

Art of Rally släpps någon gång senare i år. Här är debuttrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar