facebook_pixel
Ancestors: The Humankind Odyssey blir Epic-exklusivt, trots Take-Twos tidigare exklusivitetsdiss

Ancestors: The Humankind Odyssey blir Epic-exklusivt, trots Take-Twos tidigare exklusivitetsdiss

I februari talade Take-Twos vd Strauss Zelnick ut om den rådande kampen mellan Epic Games Store och andra digitala plattformar på pc:n. Han sade att de “vill vara där kunderna är” och inte bestämma över vilka butiker man måste gå till för att köpa deras spel. Sedan dess har situationen ändrats markant.

Först blev Borderlands 3 och The Outer Worlds tidsexklusiva för Epic Games Store, och nu har även Ancestors: The Humankind Odyssey – det lovande förhistoriska överlevnadsspelet av Assassin’s Creed-skaparen Patrice Désilets, som vi skrivit om tidigare – blivit det.

– Gällande stödet av Epic Games Store anser vi att mer distribution är en bra sak, sade Strauss Zelnick i ett affärssamtal (via våra internationella kollegor). Det kommer vara ovanligt att vi sluter tidsexklusivitetsavtal – vi fortsätter stöda Steam med våra titlar, vår katalog – och dessa titlar kommer släppas till Steam relativt snabbt efter deras inledande tillgänglighet hos Epic Games Store.

Ancestors: The Humankind Odyssey finns ändå tills vidare listat hos Steam, men man kan inte förhandsboka det, och lanseringsdatumet “2020” behöver inte heller vara falskt i dagsläget, beroende på hur snart spelet släpps till Epic Game Store. På Steam-sidan kan vi nämligen också läsa att “Ancestors: The Humanknd Odyssey kommer bli tillgängligt på Steam ett år efter lanseringen på andra exklusiva digitala pc-plattformar”.

Här är en månadsgammal gameplay-demo för Ancestors: The Humankind Odyssey.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar