facebook_pixel
Alla kvarvarande Telltale-spel avlistas från GOG på måndag

Alla kvarvarande Telltale-spel avlistas från GOG på måndag

Redan i november började Telltale-katalogen försvinna från Steam, två månader efter nedstängningen. Tales of Monkey Island, Back to the Future och Jurassic Park försvann utan fanfar, men tack och lov har Skybound Games sett till att The Walking Dead-serien får leva vidare via Epic Games Store.

Alla andra Telltale-spel verkar dock gå ett grymt öde till mötes, och nu har GOG meddelat att en hel rad Telltale-titlar kommer avlitstas från tjänsten nu på måndag, den 27 maj (även om man fortsättningsvis kommer kunna ladda ner dem och spela dem, om man redan äger spelen eller inhandlar dem innan måndag).

Det rör sig om The Wolf Among Us, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Hector: Badge of Carnage, Batman-serien, Sam & Max-serien, Puzzle Agent-serien, Tales from the Borderlands och Strong Bad’s Cool Game for Attractive People. Eller: precis alla Telltale-titlar som fortfarande finns tillgängliga DRM-fritt via GOG.

Allt hopp är dock inte förlorat, då åtminstone 2K Games har meddelat (via Eurogamer) att de “jobbar på” att få upp Tales from the Borderlands på digitala spelbutiker igen, även på Steam utöver GOG. 2K Games äger, som bekant, Borderlands-varumärket som helhet, så åtminstone jag betraktar det som att resten av Telltale-spelen också kan återuppstå, om de ursprungliga rättighetsinnehavarna vill det tillräckligt mycket.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar