facebook_pixel
Activision Blizzard jobbar på att expandera Overwatch-universumet i framtiden

Activision Blizzard jobbar på att expandera Overwatch-universumet i framtiden

Overwatch har ett fullsmockat karaktärsgalleri och rik bakgrundshandling, trots att spelet i sig är i princip helt story-befriat. Nu verkar det dock som att Activision Blizzard ämnar att göra något mer med sitt universum än “bara” en hero shooter.

I ett samtal med sina investerade så pratade nyligen företagets vd J Allen Brack om deras “väldigt stora ambitioner” för Overwatch. Detta innebär dels att de planerar att bygga ut spelet med nya hjältar och fortsätta stödja communityn.

Vad han dock nämner är att vid sidan om detta kommer teamet balansera Overwatch med “annat jobb”. Givetvis säger det här oss nästan ingenting, men kombinerat med ambitiösa planer så tycks det hinta om att Overwatch-universumet kanske snart inkluderar fler än ett spel. Personligen hoppas jag på en singleplayer-spinoff med Hammond eller en dejting-sim med Soldier 76 och Reaper.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar