facebook_pixel
Yakuza Kiwami 2 till pc dyker upp hos ESRB, antyder snar lansering

Yakuza Kiwami 2 till pc dyker upp hos ESRB, antyder snar lansering

Förra sommaren släpptes det fantastiska Yakuza 0 till pc via Steam (recension), och det följdes upp av den kronologiska fortsättningen Yakuza Kiwami (recension) tidigare i år. Dessa två titlar utannonserades redan förra sommaren, och nu har vi fått det första tecknet på att storsatsningen fortsätter.

Yakuza Kiwami 2 till pc har nämligen dykt upp hos ESRB (organisationen som sätter åldersgränser på spel i Europa) vilket gör att vi kallt kan anta att en lansering av spelet är nära förestående. Yakuza Kiwami 2 är en remake av det ursprungliga Yakuza 2 (som släpptes till Playstation 2 när det begav sig), men skiljer sig åt rätt dramatiskt från Yakuza Kiwami (remaken av originalspelet) eftersom spelet använder sig av spelmotorn från Yakuza 6, inklusive uppdaterad grafik, ett helt nytt stridssystem och en mer sömlös spelvärld.

I form av nyfrälst Yakuza-fan är jag mycket uppspelt inför dessa nyheter, och hoppas att Yakuza Kiwami 2 lanseras till pc förr än senare, och sedan följs av resten av serien. Yakuza 3 kan emellertid visa sig vara en utmaning för Sega eftersom spelet har rötterna på den bångstyriga Playstation 3, men vi hoppas på det bästa!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar