facebook_pixel
World War Z presterar “över förväntningarna” tack vare Epic Games Store

World War Z presterar “över förväntningarna” tack vare Epic Games Store

För några veckor sedan släpptes World War Z, den nya och oerhört Left 4 Dead-doftande co-op-skjutaren av Saber Interactive. Rikard Olsson beskrev spelet som “välgjort och stundtals underhållande” i vår recension, men även som “så i grunden idéfattigt att det känns poänglöst”.

Spelet har ändå sålt väldigt bra – över 1 miljon exemplar totalt – och speciellt pc-versionen (i dagsläget en bit över 250 00 sålda exemplar) har presterat över förväntningarna.

– Överlag har USA och Europa varit jämstarka i försäljning, säger Saber Interactive-chefen Matthew Karch i en intervju med Venture Beat. Vi har haft 70 000 samtidiga spelare över alla plattformar, med väldigt jämn distribuering av spelarna mellan pc, Playstation 4 och Xbox One. Det som överraskat oss är att försäljningen utanför USA på Epic Games Store varit så stark, med enbart en fjärdedel av försäljningen i USA.

– Specifikt på pc:n har vi presterat över förväntningarna tack vare stödet vi fått från Epic Games Store, tillägger Karch i en separat pressrelease.

Karch förklarar inte exakt hur Epic Games Store “gett stöd”, men vi kan nog anta att han syftar till en blandning av Epic Games finansiella incitament, synlighet i butiken samt genuint bra försäljning. Publiken på Epic Games Store och Steam är långt ifrån en och samma, så World War Z framstår nog som betydligt fräschare för en spelarbas som inte redan spelet Left 4 Dead och dess uppföljare i över tio år vid det här laget.

I en tweet har också Epic Games tackat just World War Z (och Satisfactory, Anno 1800, Metro Exodus samt The Division 2) för ett “rekordstarkt veckoslut” på Epic Games Store förra helgen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar