facebook_pixel
World of Goo får rejäla uppdateringar inför Epic Games Store-släppet

World of Goo får rejäla uppdateringar inför Epic Games Store-släppet

Igår kväll blev Transistor nästa gratisspel via Epic Games Store, fram till den 2 maj då det ersätts av 2D Boys kultklassiska pusselspel World of Goo. Det sistnämnda släpptes dock ursprungligen redan för över tio år sedan, och en del har ju hänt sedan dess, bland annat utbredd acceptans av bredbildsformatet.

Därför kommer World of Goo uppdateras rejält inför Epic Games Store-debuten, kan vi läsa hos våra internationella kollegor, där World of Goo-designern och -kompositören Kyle Gabler förklarar närmare.

– Den senaste gången som vi byggde pc-versionen av World of Goo var för tio år sedan, under 2009. Spelet kördes i 4:3 och 800×600 pixlar. De flesta datorer kan inte längre ens hantera det där gamla 800×600-läget utan flimrande skärm eller glitchar. Spelet brukade också krascha din dator om du hade fler än en skärm inkopplad.

– Så under de senaste månaderna har vi byggt om spelet för Windows, Mac och Linux, och det borde fungera fint igen på allas moderna datorer. Det kommer köras i 16:9 från start, och i vilken storlek du än vill. Vi har också gjort många förbättringar under årens lopp för andra plattformar, som Switch, så vi har fört över dem också.

Mer specifikt inkluderar dessa förbättringar “uppskalningsverktyg av hög kvalitet”, som sedan kan justeras för hand. Den ursprungliga grafiken kommer också finnas tillgänglig som alternativ, för fansen som vill ha den ursprungliga upplevelsen. Spelet kommer dock inte ha några leaderboards, men det finns redan en hobbyskapad lösning (som enligt Kyle Gabler är betydligt bättre än den officiella) som du kan ta del av via Goofans.com.

Den nya pc-uppdateringen kommer också nå andra versioner av World of Goo tids nog (läs: Steam) men den kommer debutera på Epic Games Store om två veckor. Själv blev jag plötsligt våldsamt sugen på ett återbesök!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar