facebook_pixel
Varje spelare får sin egen loot i Borderlands 3

Varje spelare får sin egen loot i Borderlands 3

Förra torsdagen lirade vi på PC Gamer Borderlands 2 ihop, och livestreamade härligheten via vår Twitch-kanal. För min del var det första gången någonsin som jag spelade spelet, så hur skulle jag kunna veta att jag kunde stjäla Thomas loot när han låste upp en kista med en värdefull nyckel?

Dessa glada griefing-dagar kommer dock till ända i Borderlands 3 eftersom varje spelare kommer få egna “lootströmmar”, med föremål som endast du kommer kunna plocka upp. Scott Kester, art director hos Gearbox Software, förklarar det hela närmare i ett inlägg på Playstation-bloggen.

– Oavsett era respektive erfarenhetsnivåer och uppdragsframsteg kan du och dina vänner spela tillsammans online eller på soffan. Alla kommer inte bara dela ut en meningsfull mängd skada, alla kommer dessutom få sina egna diskreta lootströmmar. Inga fler ninja-lootare!

Vi kommer ändå få möjligheten att använda delad-loot-systemet från Borderlands 2 som alternativ om vi vill, och jag kommer absolut envisas med det under våra kommande Borderlands 3-strömmar.

Borderlands 3 kommer släppas den 13 september, och blir exklusivt via Epic Games Store under ett halvår. Tyvärr kommer pc-versionen av spelet inte ha stöd för lokalt co-op-spelande via delad skärm (av någon märklig anledning), vilket bara känns bakåtsträvande i dessa “jag har kopplad pc:n till min storbilds-tv”-tider.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar