facebook_pixel
“Våra problem är verkliga” säger Bioware-chefen Casey Hudson

“Våra problem är verkliga” säger Bioware-chefen Casey Hudson

I förrgår skrev vi om Kotakus djuplodande artikel om Biowares svårigheter under utvecklingen av Anthem, och den påföljande kritiken mot artikeln av Bioware själva. Nu har situationen utvecklats, och Kotaku har fått tag på ett internt memo som Casey Hudson, general manager, skickat till sina anställda.

– I artikeln nämns många av problemen som vi stötte på under utvecklingen av Anthem, och några av våra tidigare projekt. Artikeln länkar samman dessa problem med kvaliteten på vår arbetsplats, och vår personals välbefinnande. Dessa problem är verkliga, och det är vårt högsta prioritet att fortsätta jobba på att lösa dem.

– De saker som vi ansåg vara över gränsen var namngivningen av specifika utvecklare som mål för publik kritik. Det är orättvist och extremt traumatiserande att peka ut människor på det här sättet, och vi kan inte acceptera den behandlingen mot någon av våra anställda. Därför deltog vi inte i artikeln och gjorde ett uttalande om detta.

– Jag är fast besluten att ta oss till en plats där vi kan leverera på de högsta förväntningarna för Bioware-spel, genom en arbetsmiljö som är bland de allra bästa i världen. Med din hjälp kommer vi nå fram dit.

Casey Hudson återvände till Bioware förrförra sommaren efter en fyra år lång frånvaro (under den första stinten regisserade han Knights of the Old Republic och Mass Effect) då han ersatte Aaryn Flynn som general manager.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar