facebook_pixel
Tencents spelbutik We Game X har lanserats utanför Kina

Tencents spelbutik We Game X har lanserats utanför Kina

Kinesiska spelgiganten Tencent har fingrarna i fler pajer än någon vettig människa kan hålla reda på. Man innehar bland annat aktier i Activision-Blizzard, Ubisoft och Epic Games (hela 40 procent i det sistnämnda fallet) och äger också League of Legends-utecklarna Riot Games.

Därtill har man en helt egen spelklient och -butik kallad för We Game X, som hittills enbart funnits i Kina. Men nu, i och med de nya servarna i Hong Kong, är butiken tillgänglig globalt, och du kan nå den här, och få fram den engelska versionen genom att välja språk i drop-down-menyn längst upp till höger. Hittills finns endast 17 spel till försäljning, främst indiespel som Chinese Parents, My Time at Portia och Bladed Fury, men Deep Silver, Larian Studios och Hello Games finns alla listade under “berömda ip:n” på huvudsidan, och hela butiken beskrivs som “early access”, så vi kan nog vänta oss ytterligare utvecklingar väldigt snart.

Den mest intressanta frågeställningen är givetvis huruvida We Game X kommer samarbeta med Epic Games Store, eller om Tencent rentav ämnar konkurrera med sig själva. Klar sak är dock att We Game X redan är en aktör att räkna med då Tencent-plattformen hade över 200 miljoner användare redan i början av 2017.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar