facebook_pixel
Skräcklegenden Dario Argento jobbar med ett spel

Skräcklegenden Dario Argento jobbar med ett spel

En gång i tiden regisserade Dario Argento legendariska, stilbildande skräckfilmer. Men trots att karln närmar sig 80 tar han nu klivet in i ett helt nytt konstnärligt medium: spelvärlden.

Mannen som bland annat ligger bakom klassiker som Suspiria, Inferno, och The Cat o’ Nine Tails jobbar nämligen med ett skräckspel. Spelet i fråga är Dreadful Bond och utvecklas av nykomlingarna Clod Studio, som just nu är ute efter att crowdfunda projektet via Kickstarter.

Det finns en hel del frågetecken här, så klart. Argentos inblandning är minst sagt otydlig och Kickstarter-projektet listar honom som “artistic director”. Själv citeras han med det här vaga uttalandet:

–  Dreadful Bond är ett projekt som är väldigt nära mina teman, mina filmer, mina drömmar. Det har något djupt som slog mig omedelbart. Jag sveptes med i det här nya äventyret med Clod Studio.

Clod Studio är i sin tur en helt ny studio som grundades 2016 och vars anställda också verkar relativt nybakade inom spelindustrin då de inte listar några tidigare projekt. Dock säger de sig vilja “förena spel- och filmvärlden”, vilket inte säger så mycket mer om deras kompetens.

En grej vi har att gå efter är den här kortfilmen som sägs visa upp spelet som det ska se ut när det är färdigt:

Blandad kompott där minst sagt. Atmosfären och den gotiska estetiken är det verkligen inget fel på, även om dialogen och röstskådespeleriet lämnar en hel del att önska. Dock får man lov att vara försiktigt positiv på ett så här oväntat projekt.

Dreadful Bond har i skrivande stund 18 dagar kvar på sin Kickstarter-kampanj och behöver ännu cirka €45,000 för att nå sitt slutmål.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar