facebook_pixel
Sekiro: Shadows Die Twice får ny uppdatering inatt, inkluderar billigare spirit emblems

Sekiro: Shadows Die Twice får ny uppdatering inatt, inkluderar billigare spirit emblems

För exakt en månad sedan släpptes Sekiro: Shadows Die Twice, det senaste benhårda actionspektaklet av From Software. Jag hyllade spelet sönder och samman i vår recension, men har givetvis en del smärre klagomål ändå, som inte kändes värda att ägna tecken i recensionen.

Ett av dem är hur spelet hanterar spirit emblems, ammunitionen som används för de olika armprotesernas förmågor. Till skillnad från hälsoföremålen så fylls inte spirit emblems på automatiskt varje gång man vilar vid en Buddhastaty, utan de är bruksvaror som kan ta slut, och måste inhandlas. Och eftersom jag, liksom de flesta andra, är väldigt konservativ med att använda brukningsbara föremål i spel, så brukar jag experimentera med armproteserna långt mer sällan än jag förmodligen borde.

Det här kommer åtgärdas i version 1.03 av Sekiro: Shadows Die Twice, som enligt From Softwares egna utsago kommer rullas ut inatt. Spirit emblems kommer inte bli gratis, men de kommer bli billigare för att “uppmuntra användande”. Övriga nyheter i uppdateringen inkluderar nya och justerade hjälptexter och laddningsskärmstips, minskade posture- och hälsomätare för bossen Blazing Bull, ökad stabilitet och prestanda samt åtgärdade buggar som kunde förstöra sparfiler vid krascher. Onekligen på tiden för det sistnämnda!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar