facebook_pixel
Saknar du Dead Space? Kolla in Negative Atmosphere!

Saknar du Dead Space? Kolla in Negative Atmosphere!

Jag har sagt det förr och säger det igen; Dead Space är ett av tidernas bäst actionspel, och nästintill perfekt. Tvåan blev dock lite för adrenalinstint i mitt tycke, och trean spelade jag aldrig eftersom snacket kring releasen, om påtvingat co-op och mikrotransaktioner(?), målade en negativ bild.

Något Dead Space 4 fick vi inte, och kommer sannolikt aldrig få det heller eftersom Electronic Arts lade ner seriens skapare Visceral Games hösten 2017, detta eftersom studion inte längre ansågs vara lönsam (inte undra på eftersom ni beordrade dem att göra Battlefield: Hardline, EA!). Nu har emellertid den andliga uppföljaren Negative Atmosphere uppenbarat sig, och Sun Schorched Studios titel söker finansiering via Patreon i detta nu.

Nedan ser du också en fyra minuter lång gameplay-video (resultatet av fem månaders arbete) och kameraperspektivet, karaktärsdesignen, användargränssnittet och den tryckande, mörka sci-fi-stämningen kännas alla som sprungna ur Dead Space. Spelet befinner sig dock fortfarande i pre-alpha och representerar inte den fullständiga produkten, så ha det i åtanke om du tycker att det fortfarande ser lite knasigt ut på sina ställen.

Här är de nya spelsekvenserna från Negative Atmosphere.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar