facebook_pixel
Prins Harry vill förbjuda Fortnite

Prins Harry vill förbjuda Fortnite

Man vet att ett spels genomslag nått kritisk massa när diverse högt uppsatta kändisar börjar kräva att det ska förbjudas. Som i det här fallet: den brittiske prinsen Harry har delgett sina åsikter om Fortnite under ett YMCA-event i London (via BBC) och anser att spelet “inte borde tillåtas”.

YMCA är, för dig som inte visste det, världens största och äldsta välgörenhetsförening för unga, så prins Harrys uttalande är inte fullständigt oprovocerat, eftersom Fortnite fortsättningsvis är rätt stort bland kidzen där ute.

– Det spelet borde inte vara tillåtet. Var finns nyttan i att ha det i ditt hushåll? Det är skapat för att vara beroendeframkallande, ett beroende som håller dig framför datorn så länge som möjligt. Det är så oansvarigt. Det är som att vänta på att skadan blir gjord, och att barn från nedbrutna familjer ska dyka upp vid din dörr.

Vidare anser prins Harry även att sociala medier rent generellt är “mer beroendeframkallande än alkohol och droger”, så vi kanske borde stänga ner hela internet när vi ändå håller på? Värt att prova, åtminstone.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar