facebook_pixel
Plötsligt: ett nytt Serious Sam-spel i early access!

Plötsligt: ett nytt Serious Sam-spel i early access!

För ett år sedan avslöjades Serious Sam 4: Planet Badass, den senaste delen i Croteams retroflirtande fps-serie. Spelet har fortfarande inget lanseringsdatum, men om väntan blir alltför svår så har ett nytt Serious Sam-spel hastigt och lustigt lanserats i early access via Steam!

Det hela är dock en sanning med modifikation, eftersom Serious Sam: Tormental framstår som ett spel som fått sin Serious Sam-koppling i efterhand (Serious Sam-delen av titeln saknas till och med i lanseringstrailerns rubrik här nedan) och lika gärna kunde vara utan den stöddige Duke Nukem-kopian.

Rent spelmässigt rör det sig också om något som påminner mer om Nuclear Throne än ordinarie Serious Sam-titlar, med ett top-down-perspektiv, roguelite-design (slumpgenererade banor, uppgraderingar som hänger med mellan omgångarna) och flera olika spelbara karaktärer, samt ett trettiotal vapen med över tjugo olika uppgraderingar. Serious Sam: Tormental beskrivs redan som “fullt spelbart”, och early access-perioden beräknas vara i blott 2-3 månader. Prislappen är 10 euro just nu, men kommer höjas i framtiden.

Här ät early acess-trailern för Serious Sam: Tormental.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar