facebook_pixel
Notre Dame kommer återuppbyggas – kanske med hjälp av Assassin’s Creed Unity

Notre Dame kommer återuppbyggas – kanske med hjälp av Assassin’s Creed Unity

Som du säkert hört förstördes stora delar av Notre Dame-katedralen i en enorm brand tidigare i veckan. Frankrikes president Emmanuel Macron har redan lovat att man kommer återuppbygga byggnaden, och man kommer kanske få hjälp från ett oväntat håll, närmare bestämt Ubisofts Assassin’s Creed-serie.

Assassin’s Creed Unity utspelades nämligen i Paris, och även om spelet fick gott om kritik för att vara både kreativt slutkört och buggigt, så innehöll det ändå remarkabelt detaljerade återgivningar av historiska platser och byggnader, däribland Notre Dame-katedralen. Faktum är att Caroline Miousse, nivådesigner hos Ubisoft, tillbringade två år med att nästintill enbart koncentrera sig på att få just Notre Dame så rätt som möjligt.

– Nivådesignern Miousse tillbringade bokstavligt talat åratal med att oroa sig över byggnadens detaljer. Hon studerade fotografier för att få arkitekturen precis rätt, och arbetade tillsammans med texturartister för att se till att varje tegelsten var som den borde vara, kan vi läsa in en artikel av The Verge från 2014.

Enligt GPS World kan därför just Assassin’s Creed Unity bli en avgörande pusselbit under restaureringen av Notre Dame, även om inget ännu bekräftats. Låt oss bara hoppas att Unitys okända buggar inte medföljer i processen, och att man kommer kunna klättra i rosfönstren utan att verkligheten hackar sönder och samman!

Här är en video om Notre Dame i Assassin’s Creed Unity.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar